Logo_mobil

Du blir aldrig för gammal för att byta jobb

När detta skrivs i början av april 2020 är arbetsmarknaden i gungning, stora alvarliga hot gör sig påminda. Många riskerar sina jobb. Det är allvar nu.

Självklart kommer det ljusare tider. Men är man 50+ kan det vara extra tufft. 

Ju äldre man blir desto svårare är det att konkurrera om ett utannonserat jobb. Arbetsgivare vill helst ha yngre förmågor som kan tillföra nya idéer, andra perspektiv och behärskar den senaste IT-lösningen.

Föryngring vid rekrytering. Så har det kanske alltid varit. 

Det som är nytt är att vi, 50- och 60-talister, inte frivilligt lämnar över kommandot som tidigare generationer kanske gjorde. Vi är välutbildade, kompetenta och fortfarande motiverade. Dessutom ska vi ju helst arbeta uppåt 70 års ålder för att få en gångbar pension.

Men det finns hopp. Visst går det även för 50-plussare att få nya jobb och byta yrke. Men vi får kämpa hårdare än andra, veta vad vi vill och lyfta fram våra många starka argument när vi konkurrerar om nya uppgifter.

Med det här magasinet Byt chef 50+, vill vi lyfta fram förebilder och goda exempel på 50-plussare som har förnyat sig på arbetsmarknaden. 

I det första numret mötte vi personer som har valt att jobba utanför Sveriges gränser. I nr 2 handlarde det om dem som gjort ett radikakt karriärsbyte.  Nr 3 har som tema Företagande som förnyelse i yrkeslivet.

Vill du även läsa kommande nummer av BYT CHEF 50+, klicka här!

Peter Mannerfelt
Redaktör & jobbcoach


www.bytchef.se
www.jobbsokarskolan.se