Logo_mobil

Nytt magasin om karriär för dig 50+

Du blir aldrig för gammal
för att byta jobb

Ju äldre man blir desto tuffare är det att konkurrera om ett utannonserat jobb. Arbetsgivare vill helst ha yngre förmågor som kan tillföra nya idéer, andra perspektiv och behärskar den senaste IT-lösningen.


Föryngring vid rekrytering. Så har det kanske alltid varit. 
    Det som är nytt är att vi, 50- och 60-talister, inte frivilligt lämnar över kommandot som tidigare generationer kanske gjorde. Vi är välutbildade, kompetenta och fortfarande motiverade. Dessutom ska vi ju helst arbeta uppåt 70 års ålder för att få en gångbar pension.
    Men det finns hopp. Visst går det även för 50-plussare att få nya jobb och byta yrke. Men vi får kämpa hårdare än andra, veta vad vi vill och lyfta fram våra många starka argument när vi konkurrerar om nytt jobb.

Jobbsökarskolan 50+, med bas i Göteborg, erbjuder coaching och utbildning om dagens arbetsmarknad för dig som i vuxen ålder vill gå vidare i karriären. 
    Med den här boken Byt chef 50+, som ges ut med ett kapitel i taget, vill vi lyfta fram förebilder och goda exempel på 50-plussare som har förnyat sig på arbetsmarknaden. 

I detta första nummer av magasinet BYT CHEF 50+ möter vi personer som har valt att jobba utanför Sveriges gränser.

Göteborg i mars 2019

Peter Mannerfelt
Redaktör & jobbcoach

LÄS HELA MAGASINET...